top of page

Appell fra CaritasKjære troende!

På torsdag ble et europeisk land angrepet av sin overlegne nabo. Krigens redsler utspiller seg i Ukraina. Folk må flykte, leve i usikkerhet og oppleve mangel på alt som tidligere har vært tatt for gitt.


Som troende er vi kalt til å møte krigens ondskap med forbønn. Forbønn for de rammede, forbønn for de pårørende. Men vi ber også om at de politiske ledere må ta til fornuft og stanse krigshandlingene.


I dagens messe, som i de foregående og i de kommende messene, vil vi be våre forbønner for Ukrainas befolkning og alle krigens ofreMen vi kan bidra med mer. Allerede før angrepet kunne Andrii Postnikov, leder for Caritas’ nødhjelpsarbeid i Ukraina, fortelle at nesten tre millioner mennesker hadde behov for nødhjelp. Dessverre må vi tro at dette behovet er mangedoblet etter at krigen brøt ut å på torsdag, og nok kommer til å bli verre i dagene som kommer.

Caritas både i Ukraina og naboland som blant annet Polen er klare med overnattingssteder, varm mat, pledd, vann og hygieneartikle for de som nå må forlate sine hjem. Men også rådgivning, menneskelig støtte og nærhet i det som nå er en vanskelig tid for så mange.

Vi har forsikret våre brødre og søstre i Ukraina om at vi vil være her for dem og støtte dem.

Våre tanker og bønner er med alle voksne, barn – unge og gamle som har blitt rammet av krigens råskap. Vi ber for de omkomne og vil vise vår støtte til de som står igjen.

Det er også mulig å gi en donasjon til Caritas sitt arbeid.


Du kan gi en gave på:

Vipps til 91337

SMS: Krise til 2160 (250,-)

Konto: 8200.01.93433

Eller på caritas.no
コメント


bottom of page