• Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Instagram Black Square
  • YouTube Black Square
  • Blogger Black Square

#stolavmenighet

Retrett hos St. Elisabethsøstrene

Den 25. januar fra kl. 12:00-18:00 er avsatt tid til halvdagsrettrett. Hvis du vil bli med, er du hjertelig velkommen.

Velkommen til messe med Nuntius mandag 27. januar

Mandag 27. januar feires det messe i St. Olav domkirke i Oslo klokken kl. 18.00 med Nuntius, erkebiskop James Patrick Green. Etter ønske fra Nuntius blir det votivmesse for Vår Herre Jesus Kristus, den evige yppersteprest. Messen er åpen for alle. Erkebiskop James Patrick Green ble utnevnt av pave Frans til apostolisk nuntius (pavelig sendemann) til Norge i oktober 2017.

 

Han feirer også kl. 8-messene tirsdag 28., onsdag 29. og torsdag 30. januar.

Alle disse messene feires på engelsk.

Kyndelsmesse 2. februar

«FESTEN FOR DET GUDVIEDE LIV»
Kyndelsmesse, søndag 2. februar kl. 11.00: Pontifikalmesse ved Biskop Bernt i St. Olav Domkirke.

Fredagslunsj

Hver fredag etter kl. 11.00 messen, severer menigheten et varmt og hyggelig måltid i Mariågården, Akersveien 16C.  Alle er hjertelig velkommen! 

Katolsk grovbrød – åndelig næring for sultne sjeler

Program vinteren 2020

Gå ikke glipp av vinterens samvær med foredrag og samtale om viktige temaer for kristen tro og kristent liv. Det serveres grovbrød for sjelen – til liv og vekst. Hjertelig velkommen!

Onsdag 22. januar
Ragnhild Aadland Høen:
«Maria møy den reine» En vandring langs primstavens Maria-dager

 

Onsdag 5. februar
Stipendiat Dag Øyvind Østreng:
«Du skal ikke ha andre guder enn meg!» Gud i multikulturalismens tid

 

Onsdag 19. februar
Førsteam. em. Jan Scumacher:
«Du leider enn...» John Henry Newman om det kristne livet

 

Onsdag 4. mars
Sr. Anne Bente Hadland:
Bønn og faste. En vei til åndelig fordypelse

 

Onsdag 18. mars
P. Pål Bratbak:
Påskens liturgier – å vandre med Kristus mot nytt liv

 

Sted: Menighetssalen, Akersvn 5 ved St. Olav kirke, Oslo.
Alle samvær begynner kl. 19.00. Enkel servering fra kl 18.30.
Den som ønsker det, kan først delta i menighetens kveldsmesse i St. Olav kl. 18.00.

Mødre i bønn

Mødre i bønn Har du barn, barnebarn, nieser, nevøer eller gudbarn du vil be for? Dette gjør vi hver onsdag fremover i Mariagården kl. 11.30 (etter 11-messen i St. Olav domkirke). Du er velkommen til å  bli med så vi sammen kan stå i bønn for hverandres barn. Møt opp!

Ingen registrering.                                                                       

For mer info kontakt Isabel (isabel.hillestad@katolsk.no)

STILLHET, RO, ENKELHET

Seminar om kristen meditasjon 24.-25. januar 2020 på Katarinahjemmet. www.wccm.no

Myke leker til barn 

Vi er veldig glade for at småbarnsforeldre tar med seg barna sine i messen. Messen er for alle, og det er der vi møtes som familie. Når barna er i messen fra en tidlig alder vokser de også inn i liturgien og menigheten på en sunn og naturlig måte, så vi vil gjøre alt det vi kan for at messe skal være et godt sted både for barn og voksne.                              

Med barn tilstede blir det alltid litt lyd, og jeg tror vi først og fremst skal være glade for det. De menigheter der det ikke er barnelyder bør være bekymret, for der er det ingen naturlig vekst. Samtidig må vi vise hensyn til de som sliter å konsentrere seg i messen fordi det til tider er litt vel mye støy. Dette har nå vært diskutert både i menighetsrådet og med kirkevertene, og vi har bestemt å prøve ut en ordning hvor kirkevertene har tilgang på noen myke leker som de kan tilby til urolige barn. Det er viktig at lekene er myke så de ikke bråker mer enn barna når de brukes. Om noen har noen slike leker hjemme som de ikke trenger, så tar vi det gjerne imot. Lekene kan leveres til kirkevertene, eller i sakristiet i forbindelse med en messe. Mvh p. Pål

Noen messer du kanskje ikke har fått med deg?

Fast hver uke

Tirsdag kl. 18.00: Messe på engelsk i St. Joseph kirke

Torsdag kl. 17.15: Rosenkrans og tilbedelse på spansk i St. Joseph kirke

Torsdag kl. 18.00: Messe på spansk i St. Joseph kirke

Fredag kl. 17.15-19.00 Novena og messe på tagalog i St. Joseph kirke

Lørdag kl. 09.00: Messe på vietnamesisk i St. Joseph kirke

MARIAFORENINGEN ØNSKER DIN STØTTE!

Spiller du lotto? Har du hørt om grasrotandelen? Mariaforeningen ville være svært takknemlig om de fikk den. Alt går til ferieopphold for eldre, syke og handikappede.

Snakk med Bjørg på kirkekaffen eller på tlf. 470 97 582. Mariaforeningens org. nr. 997876822

Bli med til Oberammergau i 2020!

Du inviteres til reise- og opplevelses fellesskap i den katolske tro.
For over 380 år siden, da pesten herjet i Europa, inngikk beboerne i Oberammergau en pakt med Vår Herre for å slippe unna pesten. De ville oppføre et spill til minne om Herrens lidelse hvert tiende år, hvis de fikk slippe pesten. Så fra 1634 har de trofast oppført sitt berømte spill hvert 10.år. 
 
Reiseleder er Ellen Klevan Wergeland, bosatt i Porsgrunn. I en årrekke har hun arrangert og ledet pilegrimsreiser bl.a. til Assisi, Oberammergau, Roma og en rekke andre steder.
Reisen til Oberammergau vil finne sted 7.  juli 2020, og den vil strekke seg over 9 dager og koste ca. 15.900 kroner pr. person med halvpensjon. Foruten hovedmålet, som er pasjonsspillet i Oberammergau, skal vi oppleve naturskjønne Bayern og Østerrike. Vi besøker kloster Ettal, idylliske Linderhof slott, vandrer rundt i landsbyer og i gamlebyen i Innsbruck. Vi prøver også å ta veien om valfartskirken i Wies om vi får tid.  
 
Er du interessert i å delta eller har spørsmål?  Skriv til: ellen.wergeland@gmail.com 

Last ned program
 
PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU
I 2020 starter spillet 16. mai og avsluttes 4. oktober. Spillet dreier seg om Jesus lidelse og død. Det er fremdeles bare amatører, f.eks. bønder og treskjærere, som er medvirkende. Likevel er det en av teaterhistoriens største suksesser.
Til å begynne med var det kun en forestilling foran kirken. Sist var det 102 oppføringer i det stor pasjonsspillteateret, med plass til nesten 5000 mennesker. Oberammergau har ca. 5300 innbyggere. Omtrent 2000 av dem er med i spillet, gamle som unge!  
Dette er et felles løft for hele den lille alpebyen. Mennene lar hår og skjegg vokse i årene før spillet. Presten blir skuespiller og få giftemål f.eks. lar seg gjennomføre i denne fem måneders perioden.
De 18 hovedrollene har dobbelbesetning. Det er både en fysisk og psykisk påkjenning og gjennomgå lidelseshistorien flere ganger pr uke. Spillet varer i omlag 6 ½ time. Det veksler mellom korets sang, ”levende bilder” fra GT og selve Jesus lidelseshistorie.  En sterk og fantastisk oppføring du aldri har opplevd maken til og husk det er 10 år til neste gang!

Nordiske Familiedager

Kristi Himmelfartshelgen 21.-24. mai 2020 er katolske familier fra alle land i Norden innbudt til å møtes på Haugetun folkehøyskole for å feire familielivet i lys av vår tro sammen med Nordens katolske biskoper. Det er Den nordiske bispekonferansen som er initiativtaker til De nordiske familiedagene. Nordisk katolsk råd for familien er ansvarlig arrangør i samarbeid med OKB, OKBs Pastoralavdeling og tilsvarende enheter i våre naboland.

Vi vil møtes for å styrke hverandre i det å leve familiens kall i samsvar med Guds visjon, nemlig å være et personfellesskap bygget på kjærlighet — som står i livets tjeneste, er samfunnets grunnleggende vekstcelle og den viktigste formidler av Jesu Kristi evangelium til de neste generasjonene.

Foreldre, barn, tenåringer — små og store familier, aleneforeldre og besteforeldre — er alle hjertelig velkomne til fire dager med spennende innledninger og gode samtaler rundt gledene og utfordringene familielivet byr på. Våre biskoper vil være der for å styrke, lytte til og veilede oss. Det blir aktiviteter for alle aldre, familiekonkurranser, lek og bønn, Messer og tilbedelse, kulturelle innslag, utflukter og mye hygge.

 

Haugetun folkehøyskole ligger landlig til omtrent midtveis (ca. 8 km) mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Skolen har et lite kapell, stor peise-/spisestue, kinosal, teaterscene, formingsrom, skolekjøkken, treningsrom, et lite vaskeri, stor og lun grillplass, sandvolleyballbane og andre spennende fasiliteter. Fredrikstad-marka med fine turveier ligger i kort avstand fra folkehøyskolen. Familiene blir innkvartert i gode tomanns- og enkeltmannsrom, begge med muligheter til å legge inn ekstra barneseng eller madrasser.

Sjekk http://www.haugetun.no/ og bli kjent med stedet.

Spørsmål kan rettes til: nordicfamilydays2020@katolsk.no

St. Olav kirkeblad innfører (gratis) abonnement

Det vil si at du ikke lenger får det automatisk i posten, men må melde deg på ved å sende ditt navn og din adresse til bladet, som beskrevet under i den røde boksen. Bladet vil fortsatt være gratis, men du må si ifra hvis du ønsker å få det i posten. Ønsker du fremdeles å få St. Olav fritt tilsendt i posten, må du innen 1. september 2017 melde fra. Fra september 2017 vil ingen som ikke abonnerer på bladet få det tilsendt.

 

Du kan si ifra på følgende måter: 

Send epost med navn og adresse til abonnement@katolsk.no

Send SMS til 417 16 052 med kodeord STOLAV etterfulgt av navn og adresse. 

Ring inn navn og adresse til: 23 21 94 21

Bladet kan også leses på nett her

Please reload

OIKF 2020.jpg

Festivalhøymesse

i St. Olav 

22. mars kl. 11

med St. Hallvardguttene

ST. OLAV KATOLSKE

DOMKIRKEMENIGHET