• Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Instagram Black Square
  • YouTube Black Square
  • Blogger Black Square

#stolavmenighet

HALVDAGSRETRETT

St. Elisabetsøstrene inviterer til halvdagsrettrett lørdag 23. november.
Hvis du vil bli med, er du hjertelig velkommen.
Adresse: Munkerudveien 52, 1165 OSLO
For mer informasjon ring: tlf. +47 23 38 44 00

Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard av Oslo.

Arrangementer i høst i regi av Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard, Akersbakken 30

14. november
Pilegrimstreff og ekstraordinært årsmøte 2019
Kveldens fagtema: Stiene fra Norderhov til Hedal stavkirke. Den som står på Gudbrandsdalsleden ved Norderhov kirke kan vandre fra hytte til hytte opp til Hedal stavkirke, hvor Valdresvegen starter. To som har prøvd ut denne ruta forteller om sine erfaringer og om de ulike rutevalgene som fins.

5. desember
Julemarked. Kom i julestemning sammen med andre pilegrimer og pilegrimsinteresserte – god mat og drikke, salg av pilegrimsrelaterte produkter.

12. desember
Pilegrimstreff: St.Olavsleden Svenskegrensa-Stiklestad-Nidaros. Her får du ferske inntrykk om den norske delen av St.Olavsleden.
 

Vel møtt til alle pilegrimsinteresserte i Oslo-området!

Julemarked på St. Sunniva skole

Lørdag 30. november kl. 10-17 arrangeres årets julemarked på St. Sunniva skole. 

Dette er et arrangement med lange tradisjoner, og som skolen er både kjent for – og stolt av. Kom til oss - og kom i julestemning! 

Det blir som vanlig salgsbord med flotte, håndlagde produkter, tombola, stort lotteri med påkostede premier, bålpanne og pølsegrilling i skolegården, vakker korsang, kaffe, varm gløgg, saftige kaker, bakverk og varmretter fra hele verden. Og mye moro for store og små!

Åpen dag på Katarinahjemmet

Kjære familie, venner og bekjente av søstrene på Katarinahjemmet,
 
Tradisjonen tro inviterer vi til Åpen dag lørdag før første søndag i advent. I år faller datoen på lørdag 30. november. Vi håper du og dine har anledning til å stikke innom. Huset er åpent fra 10.30 og avsluttes med loddtrekning klokken 15.00. Det skjer mye denne dagen. Vi har salg av forskjellig slag, utlodning og juleverksted. Vi har også en liten kafé.
     
Overskuddet for dagen går til drift av klosteret, deriblant til søstrenes forskjellige apostolater på og utenfor Katarinahjemmet. En del av overskuddet gis også til Norges unge katolikkers leirfond, et fond som barn og unge kan søke om økonomisk støtte til leiravgift. En del av overskuddet vil også gå til Mariaforeninges sommerleir for eldre.
 
Ta gjerne med familie, venner og kjente og kom!
 Med vennlig hilsen søstrene på Katarinahjemmet

Levende julekrybbe i Akersveien!

Søndag 15. desember kl. 09.30-16.30 blir det julemarked ved St. Olav kirke. Det blir levende julekrybbe, bål, pølser, sang, hygge og stemning!

Messer med bønn for kall i 2019

En gang i måneden ber vi for kall til klosterliv og for prestekall i OKB. Messen er oftest i St. Olav kirke, men noen ganger i de ulike ordenshus.

Se oversikt her

Mødre i bønn

Bønnegruppe «Mødre i bønn». Har du barn, barnebarn, gudsbarn, til og med  nieser og nevøer du vil be for? Det skal vi gjøre hver onsdag fremover i Mariagården fra kl. 11.30

(etter 11-messen  i  St. Olav domkirke).

Du er velkommen til å bli med så vi kan stå sammen i bønn for hverandres barn.

For mere info kontakt Isabel Hillestad (isabel.hillestad@katolsk.no).

STILLHET, RO, ENKELHET

Seminar om kristen meditasjon 24.-25. januar 2020 på Katarinahjemmet. www.wccm.no

Noen messer du kanskje ikke har fått med deg?

Fast hver uke

Tirsdag kl. 18.00: Messe på engelsk i St. Joseph kirke

Torsdag kl. 17.15: Rosenkrans og tilbedelse på spansk i St. Joseph kirke

Torsdag kl. 18.00: Messe på spansk i St. Joseph kirke

Fredag kl. 17.15-19.00 Novena og messe på tagalog i St. Joseph kirke

Lørdag kl. 09.00: Messe på vietnamesisk i St. Joseph kirke

MARIAFORENINGEN ØNSKER DIN STØTTE!

Spiller du lotto? Har du hørt om grasrotandelen? Mariaforeningen ville være svært takknemlig om de fikk den. Alt går til ferieopphold for eldre, syke og handikappede.

Snakk med Bjørg på kirkekaffen eller på tlf. 470 97 582. Mariaforeningens org. nr. 997876822

Nordiske Familiedager

Kristi Himmelfartshelgen 21.-24. mai 2020 er katolske familier fra alle land i Norden innbudt til å møtes på Haugetun folkehøyskole for å feire familielivet i lys av vår tro sammen med Nordens katolske biskoper. Det er Den nordiske bispekonferansen som er initiativtaker til De nordiske familiedagene. Nordisk katolsk råd for familien er ansvarlig arrangør i samarbeid med OKB, OKBs Pastoralavdeling og tilsvarende enheter i våre naboland.

Vi vil møtes for å styrke hverandre i det å leve familiens kall i samsvar med Guds visjon, nemlig å være et personfellesskap bygget på kjærlighet — som står i livets tjeneste, er samfunnets grunnleggende vekstcelle og den viktigste formidler av Jesu Kristi evangelium til de neste generasjonene.

Foreldre, barn, tenåringer — små og store familier, aleneforeldre og besteforeldre — er alle hjertelig velkomne til fire dager med spennende innledninger og gode samtaler rundt gledene og utfordringene familielivet byr på. Våre biskoper vil være der for å styrke, lytte til og veilede oss. Det blir aktiviteter for alle aldre, familiekonkurranser, lek og bønn, Messer og tilbedelse, kulturelle innslag, utflukter og mye hygge.

 

Haugetun folkehøyskole ligger landlig til omtrent midtveis (ca. 8 km) mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Skolen har et lite kapell, stor peise-/spisestue, kinosal, teaterscene, formingsrom, skolekjøkken, treningsrom, et lite vaskeri, stor og lun grillplass, sandvolleyballbane og andre spennende fasiliteter. Fredrikstad-marka med fine turveier ligger i kort avstand fra folkehøyskolen. Familiene blir innkvartert i gode tomanns- og enkeltmannsrom, begge med muligheter til å legge inn ekstra barneseng eller madrasser.

Sjekk http://www.haugetun.no/ og bli kjent med stedet.

Spørsmål kan rettes til: nordicfamilydays2020@katolsk.no

St. Olav kirkeblad innfører (gratis) abonnement

Det vil si at du ikke lenger får det automatisk i posten, men må melde deg på ved å sende ditt navn og din adresse til bladet, som beskrevet under i den røde boksen. Bladet vil fortsatt være gratis, men du må si ifra hvis du ønsker å få det i posten. Ønsker du fremdeles å få St. Olav fritt tilsendt i posten, må du innen 1. september 2017 melde fra. Fra september 2017 vil ingen som ikke abonnerer på bladet få det tilsendt.

 

Du kan si ifra på følgende måter: 

Send epost med navn og adresse til abonnement@katolsk.no

Send SMS til 417 16 052 med kodeord STOLAV etterfulgt av navn og adresse. 

Ring inn navn og adresse til: 23 21 94 21

Bladet kan også leses på nett her

Please reload

ST. OLAV KATOLSKE

DOMKIRKEMENIGHET